Parasta on kun nukkumaan mennessä on pieni nälkä, olen kuullut. Niin ehkä.

"I do what I want to do. I say what I want to say." sanoi kerran joku viisas. Jatkaisin I eat what I want to eat.

Itsekuria, nälänhätää, epäonnistumista ei tarvitse jos vain kuuntelee fysiologisia tarpeitaan eikä sekoita ruokaa ja tunteita toisiinsa. Ruoka on energiaa kropalle. Ruoka on jotta jaksaa. Ei kannata syödä mitä tahansa moskaa; ainakin minä haluan itselleni toki "parasta". En nyt tarkoita mitään ultrakalliita luomutaateleita (en ainakaan tällä budjetilla) mutta en myöskään hot doggien syömistä päivästä toiseen.

Semmoista ajattelin, että proteiinia on tärkeää saada aamulla ja aamupäivästä (ainakin minun kohdallani) että jaksan päivän. Energiansaanti muutenkin on minulla aamupäiväpainotteista jostakin syystä. Illalla voisin kuitenkin syödä hiilareita jonkun verran. Voisi edesauttaa kuulemma nukkumista.

Nyt ruokakaappini pursottavat tavaraa koska kävinhän kaupassa ostamassa säkittäin ruokaa:

on soijamaitoa, (maustamatonta) jogurttia, katkarapuja, vihanneksia (kesäkurpitsa, hiukan herkkusieniä, pari tomaattia, porkkanoita), hedelmiä (omppuja, appelsiineja, banaania), tofua, juustoja (savujuustoa ja edamia), rusinaa, maapähkinää, manteleita, hunajaa, teetä, (tummaa) suklaata... Kaapistani löytyy myös toki (täysjyvä)pastaa, (täysjyvä)riisiä, kaurahiutaleita, eri papuja, kuivaherneitä, linssejä, näkkäriä, kurpitsansiemeniä, oliiviöljyä, mausteita ja kaakaojauhetta. Lienee muuten tyhjentävä lista!

Tein muuten aivan parasta kaurapuuroa tänään! Rakastan kaurapuuroa (varsinkin halkaistuista kauranjyvistä, enemmän kuin niistä litistetyistä!), ja tämä sekoitus todellakin oli mieleeni:

Kaurapuuroa tilkalla suolaa, mätätään lautaselle

Päälle ripotellaan: yhden banaanin viipaleet, (suolaamattomia, toki suolattujakin voisi kokeilla) maapähkinöitä, rusinoita

Nam nam mitä herkkua!