Tämä iänikuinen aihe. Tänään tuli ylisyötyä. Kun piti syödä kulutustaan vähemmän. Niin söinkin sitten runsaasti. Potien toki sitä huonoa omatuntoa.

No, huomenna meinaan sitten näännyttää itseni. Syöden kourallisen verran pupuruokaa jos sitäkään.

JA SEN JÄLKEEN. Alkaa uusi elämä. Huominen on tärkeä valmistautumispäivä. Siihen elämään mikä alkaa huomisen jälkeen. Huominen on suoritus mutta sen jälkeen alkaa nautinto. Katson peiliin, ja hyväksyn kroppani. Syön sen minkä tarvitsen.

Suunnitellen kuitenkin ateriavälit. En syöden kokoajan näpistellen ruokakaapista mitä sattuu (tähän syyllistyisin ensimmäisen tunnin aikana kohta huomaten maapähkinävoipurkin olevan tyhjä. Josta luonnollisesti starttaisi taas viikon laihdutuskuuri.).

Tämä voisi toimia ohjenuorana arkipäiville:

Aamulla maustamatonta (rasvatonta valitettavasti kun ei tässä maassa kaupasta muuta löydy) jourttia tai soijamaitoa hedelmillä, mahdollisesti myös pähkinöitä/maapähkinöitä/maapähkinävoita/rusinoita/hunajaa/suklaata.

Toinen mahdollisuus, varsinkin jos kyseessä on myöhäisempi aamu esim. viikonloppuna, olisi kunnon annos kaurapuuroa hedelmillä ja pähkinöillä/maapähkinöillä/maapähkinävoilla, ja mahdollisesti kuivahedelmiä tai suklaata.

Lounaaksi toimisi hyvin tou, kala tai linssejä (tai papuja) kasviksilla ja mahdollisesti riisillä. Akado, pähkinät ja maapähkinävoi on hyviä lisukkeita.

Päivälliseks ois aamupalan tapainen seos. Vaihtoehtoja ovat mm. iso järkäle juustoa vaikka maapähkinävoihin kastettuna, bani maapähkinävoilla tai hedelmiä hunajalla, kuivahedelmil ja pähkinöillä.


Eli ruokailu olis kolme kertaa päivässä; muutoin voin syödä vaikka porkkanaa jos haluan. Kerran päivässä vihanneksia, ja kolmisen hedelmää päivässä kuulostaa hyvältä. Jokaisella ruoka-annoksella protskui. Rasvaa ei tartte lotrata (esim. pähkinöiden muodossa) mutta ei pelätäkään. Hiilareita tuskin sen kummemmin tarvitsee vaikka voin välillä aina niitä syödäkin mm. riisin ja kauran muodossa.


Tärkeintä; ottaen lautaselle minkä aion syödä, ottamatta lisää ruokaa enää sen jälkeen sillä ateriakerralla. Kuunnellen itseäni; kuinka paljon elimistöni tarvitsee sillä hetkellä ruokaa.


Viikonloppuna voin ottaa rennommin. Voin syödä jotain hyvää; vaikka suklaata, karkkia, jäätelöä, kuivahedelmiä jne. Mitä nyt haluankaan. Iso satsi maapähkinävoita ja banaania. Päivä olkoon lauantai tai sunnuntai. Tai jotain, ihan sama, siinä on joustavuutta. ;)